lördag 13 juli 2013

Svensk sommar-date med Gambiagrupperna

Precis när den svenska högsommaren visar sig från sin allra bästa sida, stämde vi träff med vår kontaktperson som har ordnat allt för oss i Gambia, Kristina Lundahl (som är hemma i Sverige en tid) och Gambiagruppernas ordförande Siv Kanon.

Kristina till vänster, och Siv till höger gav oss många svar inför vår resa

Vi träffades lämpligt nog vid de Tematrädgårdar som vår trädgårdsmästarklass har byggt invid å-promenaden i Enköping (för mer info se: Känsla för känsla).
Här gav vi våra gäster en liten guidning innan det blev tid för vår informella frågestund. För frågor, det har vi ju gott om!

Många av våra frågor är i det här skedet av praktiska slag; hur ser våra boenden ut, vad förväntas av oss, vad ska och bör vi ha med oss, mobil och internettäckning, lämplig klädsel....och så vidare.


Det gick åt ett par timmar där i skuggan av en björk, där Kristina och Siv hjälpte oss att få en lite klarare bild av vad vi har framför oss, och hur Gambiagruppernas arbete går till på plats.

Vi har också pratat lite om traditioner, public holidays, och om den regnperiod som precis har tagit slut när vi kommer i mitten på oktober, eller kanske, kanske pågår några dagar till.

Över huvud taget har vi leende fått klart för oss att i Gambia råder GMT-tid, dvs "Gambia maybe time", och tillfälligheter som väder och andra världsliga ting är inget att haka upp sig på.

Med ett glatt humör och lite tålamod ordnar sig det mesta. Det tror vi på!!

Så ett varmt tack till Kristina och Siv för att de träffade oss idag. Nu kan vi börja arbeta lite mer inför resan.

Och till alla som kikar in här, vi återkommer med information om löpande arbete. Vi ska bara sortera lite i dagens anteckningar först :-)

Inga kommentarer: