måndag 14 oktober 2013

Besök på plantskolan i Wellingara




Tidigt i morse åkte grupp 2 iväg mot odlingscentret i Njawara. Vi andra besökte en statlig plantskola med utbildningscenter i Welingara. Vår glada chaufför Yusupha hade lite svårt att hitta dit. Tur för oss som fick träffa den här härliga familjen. Här är några av familjens 20 barn.



Vi fick en guidad tur bland exotiska växter, mestadels fruktträd och trädplantor. Eftersom regnperioden precis slutat finns inte så mycket grönsaksodlingar än, då grönsakerna inte tål de kraftiga skyfallen. Just nu är det säsong för vattenmelon, papaya, stjärnfrukt, avocado och gröna apelsiner. Den vackra blommande trädets frön används till att färga kläder.



Samling under kolanötsträdet. Kolanöten har en viktig kulturell betydelse vid högtider och besök. Den har en stimulerande effekt likt kaffe och smakar bittert.


Vi såg inte bara vackra växter...



På väg hem...
Vägen var ibland svår att ta sig fram på efter den långa regnperioden. Barnen tyckte att det var roligt med så många "tubabs" (vitingar) på samma ställe och poserade gärna.

När vi kom tillbaka till Compounden där vi bor fick vi höra att grupp 2 fått ändrade planer i sista sekunden. Mer om det kommer...

/Katja och Bodil

3 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt att ni har kommit fram! Hoppas ni får en jättekul, skön och lärorik tid!

Mari Bruce sa...

Hej! Roligt följa er och Lycka Till! önskar Mari/ L klassen

Mari Bruce sa...

Hej! Roligt följa er och Lycka Till! önskar Mari/ L klassen